Beginnen met hardlopen: tips en tricks voor beginners

Beginnen met hardlopen: tips en tricks voor beginners

De optimale voorbereiding om te beginnen met hardlopen

Ben je van plan om te beginnen met hardlopen, maar weet je niet waar je moet beginnen? Dan ben je bij Hardlopen Nijmegen aan het juiste adres! In deze tekst delen we handige tips en tricks om jouw hardloop avontuur succesvol te laten verlopen. Bovendien introduceren we onze beginnerscursus, een 13-weekse cursus die speciaal is ontworpen voor mensen die nieuw zijn in de wereld van hardlopen.

Tips en tricks voor beginnende hardlopers

Image
de-voordelen-voor-beginners

 

1. De voordelen van hardlopen voor beginners

Beginnen met hardlopen biedt tal van voordelen. Je gezondheid verbetert, hardlopen vermindert stress en het is een goede manier om te vallen of om je lichaamsgewicht op peil te houden.

 • Verbeterde gezondheid

Hardlopen kan een uitstekende manier zijn om je gezondheid te verbeteren, zelfs als je nog maar net begint. Regelmatig hardlopen kan helpen om je hart en longen gezond te houden, je immuunsysteem te versterken en het vatbaarheid op ziekten zoals griep en verkoudheid verminderen. Bovendien kan hardlopen bijdragen aan het verbeteren van de bloeddruk, het cholesterolgehalte en het verlagen van de bloedsuikerspiegel.

 • Stressvermindering

Hardlopen geeft rust en is enorm prettig voor je geest! Hardlopen kan een geweldige manier zijn om stress te verminderen en je geestelijke gezondheid te verbeteren. Tijdens het hardlopen komen er endorfines vrij die ervoor zorgen dat je je gelukkiger en minder gestrest voelt. Daarnaast kan het buiten zijn in de natuur je ook helpen om te ontspannen en je gedachten te verzetten.

 • Gewichtsverlies

Hardlopen kan een effectieve manier zijn om gewicht te verliezen, vooral als je net begint. Door regelmatig te hardlopen (lees: 2 a 3 keer per week) verbrand je calorieën en kun je je stofwisseling verhogen, wat kan helpen om sneller af te vallen. Bovendien kan hardlopen helpen om de spiermassa te vergroten, wat kan helpen om de stofwisseling te verhogen en het gewichtsverlies te behouden. Lees ook het artikel 'hoeveel calorieën je verbrand met hardlopen'.

 • Betere slaap

Moeite met slapen? Hardlopen kan bijdragen aan een betere slaap, zelfs als je nog maar net begint. Regelmatig hardlopen kan helpen om de kwaliteit en de duur van je slaap te verbeteren, zodat je meer uitgerust wakker wordt. Bovendien kan het verminderen van stress en het verbeteren van je algehele gezondheid door middel van hardlopen ook bijdragen aan een betere nachtrust.

Image
hoe-begin-ik-met-hardlopen

 

2. Hoe begin ik met hardlopen?

 

Image
tips-om-gemotiveerd-te-blijven

 

3. Tips om gemotiveerd te blijven

 • Het bijhouden van je voortgang
 • Het stellen van doelen
 • Het vinden van een hardloopmaatje
 • Het belonen van jezelf

 

Image
onze-beginnerscursus

 

4. Onze beginnerscursus

Onze beginnerscursus is speciaal ontworpen om mensen te helpen die nog niet eerder hebben hardgelopen of pas net zijn begonnen. De cursus is geschikt voor mensen van alle leeftijden en conditieniveaus en biedt de perfecte gelegenheid om op een veilige en verantwoorde manier kennis te maken met hardlopen. In 13 of 15 weken ga je samen met een ervaren trainer stap voor stap richting 30 minuten onafgebroken hardlopen. Tijdens de cursus werk je aan je looptechniek en wordt er rekening gehouden met blessurepreventie.

 • Wat houdt de cursus in?

De beginnerscursus bestaat uit een reeks trainingssessies die zijn ontworpen om beginnende hardlopers te helpen hun vaardigheden en uithoudingsvermogen te verbeteren. Tijdens de cursus leer je de juiste hardlooptechnieken en krijg je advies over hoe je jouw trainingen kunt optimaliseren om de beste resultaten te behalen.

 • Voor wie is de cursus bedoeld?

De beginnerscursus is voor iedereen die nog niet eerder heeft hardgelopen of pas net is begonnen. Het maakt dus niet uit wat je huidige conditie is, want de cursus is speciaal ontworpen om je te helpen op een veilige en verantwoorde manier te beginnen met hardlopen.

 • De voordelen van onze beginnerscursus
  • Professionele begeleiding van ervaren trainers
  • Een gestructureerd trainingsprogramma dat is afgestemd op jouw niveau en doelen (1x groepstraining 2x huiswerk individueel)
  • Een veilige en verantwoorde manier om te beginnen met hardlopen
  • De mogelijkheid om nieuwe mensen te ontmoeten en deel uit te maken van een leuke loopgroep en hardloop gemeenschap
  • Een geweldige manier om je fitheid en gezondheid te verbeteren
 • Hoe schrijf ik me in?

Beginnen met hardlopen kan een uitdaging zijn, maar met de juiste tips en tricks kan het ook leuk en belonend zijn. Onthoud dat het belangrijk is om naar je lichaam te luisteren en jezelf te motiveren om je doelen te bereiken. Onze beginnerscursus is een geweldige manier om te beginnen met hardlopen en biedt de ondersteuning die je nodig hebt om jezelf op de goede weg te zetten. Schrijf je nu in en begin meteen aan jouw hardloop avontuur!

De beginnerscursus start 3x per jaar in januari, april en september. Het rooster komt doorgaans een maand voor start cursusperiode online. Je kunt je inschrijven voor onze beginnerscursus via onderstaande button of je aanmelden voor de nieuwsbrief om een reminder te ontvangen. Of in het menu op de knop "inschrijven" en volg de stappen om je gegevens in te voeren en je betaling te voltooien. Na ontvangst van je betaling ontvang je een bevestiging van je inschrijving en verdere informatie over de cursus.

 

 

 

Auteur
We Run The City
Blog Categorie
logo

Gezellig, uitdagend en dichtbij!

Sjoerd: “Ik ben verhuisd naar Utrecht en was op zoek naar een hardloopvereniging in de buurt. Hardlopen Utrecht is precies waar ik naar op zoek was. Gezellig, uitdagend en dichtbij! Het sociale aspect speelt ook een belangrijke rol.”

Loopanalyse

Een loopanalyse is een uitstekende manier om efficiënter te leren hardlopen.

Hardloopschema’s

Wil je rustig aan beginnen met hardlopen? We helpen je graag op weg met een schema voor 5 weken.